dimecres, 11 de gener del 2017

'Puja al tren!' amb el concurs de lectura de les biblioteques municipals

El concurs s'adreça a nois i noies entre 9 i 13 anys i té com a objectiu fomentar la lectura i promoure les biblioteques públiques com un recurs útil per als estudiants. 
El proper dilluns 16 de gener es posarà en marxa el concurs de lectura PUJA AL TREN!, adreçat a tots els nois i noies d'entre 9 i 13 anys que tinguin ganes de llegir.

Cada participant rebrà un mapa literari on trobarà 4 línies de tren que el portarà a un viatge diferent en funció de la temàtica escollida: humor, aventures, experiències i terror. Cada línia tindrà diverses parades, i cada parada proposarà el títol d'un llibre. 

Els bibliotecaris han elaborat una tria molt acurada de les lectures per tal que siguin engrescadores per al públic a qui van dirigides, amb autors com Jordi Folck, Rüdiger Bertram, Roald Dahl, Maite Carranza, Miquel Pujadó, Jo Nesbo, Francesc Puigpelat o Gemma Lienas entre d'altres.

Els participants només hauran de seleccionar la lectura que més els agradi, agafar el llibre en préstec a la seva biblioteca referent i gaudir de la seva lectura. Un cop llegits un mínim de quatre llibres del mapa, entre els mesos de gener maig, i demostrada la seva lectura a partir de les preguntes formulades pels bibliotecaris, els concursants rebran un diploma viatger i entraran en el sorteig d'un premi que serà lliurat el dissabte 13 de maig en el marc de la Fira Conte va! Va de contes a l'estand de les biblioteques.

Aquest concurs té per objectiu fomentar actituds positives a l'entorn de la lectura en la franja d'edat on les biblioteques detecten que davallen els hàbits lectors, i promoure les biblioteques públiques com espais interessants pels joves.

El Concurs ha estat organitzat pel Grup de biblioteques infantils del Garraf i l'Alt Penedès, amb la col·laboració de les llibreries Llorens i La Mulassa. L'organització ha anat a càrrec del grup de treball PEGAinfantil (Penedès – Garraf), format per tots els responsables de les sales infantils de les 11 biblioteques municipals de les dues comarques entre les que s'inclouen l'Armand Cardona Torrandell i la Joan Oliva i Milà de Vilanova i la Geltrú. Aquest grup de professionals va néixer l'any 2013 amb l'objectiu de crear materials de producció pròpia que facilitin la realització d'activitats adreçades al públic infantil per tal de fomentar la lectura i, alhora, treballar de forma conjunta tot compartint recursos.

Aquí us podeu descarregar el full per participar al concurs Puja al tren!

Podeu consultar la resta d'activitats que es faran a les biblioteques municipals durant els mesos de gener i febrer en aquest enllaç.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.






Darreres publicacions