dilluns, 16 de gener del 2017

Les Biblioteques Municipals de Vilanova i la Geltrú promouen la inclusivitat al llarg de l’any 2017


Les biblioteques públiques de Vilanova i la Geltrú cobreixen les necessitats lectores i d'accés a la informació de tots els ciutadans, sense cap tipus de discriminació. Es per això que el principal objectiu d'aquest 2017 es vetllar per fer de les biblioteques espais inclusius i accessibles a tothom mitjançant activitats i accions que ho promoguin.

La biblioteca Armand Cardona és l'encarregada de donar el tret de sortida i durant el mes de gener presenta una programació d'activitats farcida d'accions dedicades a assolir aquest objectiu.

· Dijous 12 de gener a les 19 h es farà una xerrada per presentar dos projectes de inclusivitat: la WebSèrie Peixos, una sèrie-web de nou capítols en torn als deu minuts de durada cadascun, que mostra les peculiaritats de la comunitat sorda, els seus costums i la seva llengua a través de l'humor i d'una història d'amor i misteri; i el llibre La Saviesa dels mites, una publicació de la Fundació Privada Institut de la Llengua de Signes de Catalunya. A càrrec de Pablo Navarro, autor del llibre i director de la sèrie, Josep Maria Segimon, autor del llibre, actor de la sèrie i Frank Vidiella, il·lustrador i actor dels audiovisuals del llibre.

· Dissabte 14 de gener a les 10.30 h hora del conte Ballmanetes. Contes i cançons en llengua de signes per a nadons. A càrrec de Cesca Mestres, de l'editorial El Cep i la Nansa. Activitat destinada a estimular l'atenció dels nadons i l'aprenentatge de la llengua de signes catalana a través de la narració d'un conte i cançons de falda.

· Dijous 19 de gener a les 19 h es farà la xerrada Literatura per a tots, a càrrec de Raul Perez, escriptor i membre de l'associació de Persones amb Discapacitat del Garraf i de Rupert Medina, coordinador de l'Associació. La xerrada ens aproparà una experiència en el món de l'escriptura.

· Dissabte 21 de gener a les 11h taller familiar Lectoescriptura en Braille, a càrrec d'Héctor Grao, coordinador de l'associació ONCE Vilanova i la Geltrú. Mitjançant el taller els participants descobriran el funcionament d'aquest codi comunicatiu. Inscripció prèvia per parella (un adult i un infant) a la Biblioteca a partir del 2 de gener.

· Dissabte 28 de gener a les 12h hora del conte Martí d'Alaine Agirre, text, i Maite Gurrutxaga, il·lustració. A càrrec de la seva autora. Recentment ha obtingut el Premi Lazarillo 2015, en la modalitat d'Àlbum il·lustrat, convocat per la Organització Espanyola pel Llibre Infantil i Juvenil (OEPLI). Conte que amb la seva expressivitat i sensibilitat dels personatges fa un homenatge a la diferència i a la innocència. Col·labora: editorial La Topera.
Coincidint amb aquestes activitats s'obren les inscripcions per a un nou club de lectura. El Club de lectura fàcil per a persones amb discapacitat a càrrec de Susana Peix, adreçat a joves i adults amb discapacitat intel·lectual. Inscripcions obertes a la pròpia biblioteca a partir del 2 de gener.

Totes aquestes activitats es realitzaran a la biblioteca Armand Cardona Torrandell i s'acompanyaran, entre els dies 2 i 30 de gener, de les exposicions de fons El calaix de la diversitat, una selecció de recursos infantils i juvenils adaptats a diferents necessitats lectores: llengua de signes, lectura fàcil, sistema pictogràfic, audiollibres, etc.; i recursos sobre inclusivitat, seleccions de DVD's, còmics, enllaços per visionar projectes a l'aula multimèdia, com la sèrie Peixos i el tràiler del curt Palabras de Caramelo, i notícies al blog.





0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.






Darreres publicacions