dimarts, 12 de juliol del 2016

Finalitza el Pla d'Animació a la Lectura amb la participació de tots els centres d'educació infantil i primària de la ciutat


Amb la finalització del curs escolar, es tanca el Pla d'Animació a la Lectura 2015-2016 (PAL), amb la participació del 100% dels centres d'educació infantil i primària, tant públics com concertats.

Aquest matí s'ha fet la reunió de valoració entre els participants en el programa i les persones responsables del servei i el regidor d'Educació i Ocupació, Joan Martorell.

Per a Joan Martorell aquestes reunions "serveixen per marcar les línies estratègiques del PAL. Aquesta és una eina perquè els centres educatius, juntament amb l'IMET i l'Ajuntament i les biblioteques municipals puguem tirar endavant el programa de millora de la lectura".

Aquest programa, iniciat el curs 1998-99, busca despertar i potenciar l'hàbit lector de l'alumnat, estimular el coneixement de la literatura infantil i juvenil, donar a conèixer les biblioteques i, per últim, dotar de fons bibliogràfic a les biblioteques escolars.

Organitzat conjuntament per la Regidoria d'Educació i la Regidoria de Cultura, a través de les dues biblioteques municipals, el pla consta de dues propostes diferenciades:

- Animació a la lectura: tallers conduïts i dinamitzats per la Ratoliva, Ània la Veterinària i Iu, el detectiu. Cadascun dels tallers es desenvolupa al voltant d'una temàtica i un lot de llibres relacionats amb la temàtica triada. Les temàtiques triades i treballades en aquest curs han estat:

Educació infantil: l'arribada d'un germanet
Cicle inicial: l'amistat
Cicle mitjà: el còmic
Cicle superior: el terror

- Formació d'usuaris, per donar a conèixer les biblioteques com a equipaments municipals d'informació, formació, lleure i promoció de la lectura de l'alumnat.

La participació de totes les escoles en l'activitat "Animació a la Lectura" ja és un fet consolidat des de fa cursos. En relació a la "Formació d'usuaris, quasi bé la totalitat dels centres han participat en les diferents visites.

Així, el nombre total de grups inscrits en Animació a la Lectura ha estat de 389, amb 9.578 assistents, mentre que en Formació d'usuaris s'han realitzat 117 visites acollint un total de 2.925 assistents.

La valoració que se'n fa des dels mateixos organitzadors com des de les pròpies visites és molt satisfactòria.

0 comentarios:

Publica un comentari a l'entrada

Nota: Només un membre d'aquest blog pot publicar entrades.






Darreres publicacions